LED Educatie geeft workshops in `21st century skills’ in het algemeen en voorlopig meer specifiek in programmeren en gebruik van hardware (o.a. de Mirco:bit).

In de workshop kijken we naar de werking van een computer, naar wat software is, naar wat hardware is en hoe deze laatste twee samenwerken en verweven zijn in ons leven (bewust en onbewust). Denk bijvoorbeeld aan de Internet of Things. Natuurlijk gaan de cursisten zo snel mogelijk zelf aan de slag met de Micro:bit en de bijbehorende hardware. Binnen een kwartier ervaart men dat computers niet saai, eng of moeilijk zijn, maar een nieuwe vorm knutselen en creativiteit. Het einddoel van de workshop is dat men vol zelfvertrouwen aan de slag kan gaan met hardware en programmeren.

De workshop wordt toegespitst op de doelstelling van het publiek. Voor docenten kijken we hoe hardware en programmeren een plek heeft in hun eigen lessen. Voor bedrijven stimuleren we het gebruik van de vergaarde kennis om na te denken over nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf of producten.

Interesse in een workshop? Neem gerust contact op!